Politica de Confidentialitate
Prelucrarea datelor cu caracter personal

Ultima actualizare: 15.07.2020

AVITECH inseamna societatea AVITECH Co. S.R.L., cu sediul in Voluntari, bd. Pipera nr. 1B, Cladirea de Birouri Cubic Center, et. 7, judetul Ilfov, Romania, impreuna cu succesorii nostri, afiliatii sau asociatii nostri si orice alta entitate pe care subscrisa sau asociatii nostri ar putea sa o infiinteze in viitor.

In centrul angajamentului AVITECH de a furniza servicii exceptionale este respectarea confidentialitatii dumneavoastra si respectarea legilor aplicabile privind protectia datelor cu caracter personal. Aceasta politica de confidentialitate descrie drepturile si obligatiile AVITECH cu privire la datele personale si este menita sa va ajute sa intelegeti modul in care colectam, folosim si protejam datele dumneavoastra personale.

Angajamentul AVITECH privind confidentialitatea fata de dumneavoastra include asigurarea corectitudinii, confidentialitatii si securitatii datelor dumneavoastra personale, permitandu-va sa solicitati acces, sa corectati sau sa stergeti datele personale.

Datele dumneavoastra personale vor fi transferate si altor furnizori de servicii pentru realizarea integrala a serviciului de plati pentru parcare, in conditiile pe care le vom detalia in cele ce urmeaza.

Atunci cand va creati un cont in aplicatia UPPARK sau utilizati serviciile AVITECH, incheiati un acord cu AVITECH si acceptati aceasta Politica de confidentialitate. De fiecare data cand va folositi contul sau serviciile AVITECH sau ne furnizati informatii, prelucrarea datelor dumneavoastra personale va fi guvernata de versiunea actuala a acestei Politici de confidentialitate.

Daca nu sunteti de acord cu termenii acestei Politici de confidentialitate, va rugam sa va abtineti de la crearea unui cont sau de la utilizarea serviciilor AVITECH.

In prezenta politica, “date personale” reprezinta datele cu caracter personal, astfel cum sunt definite de Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European si al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE

ANUNT SPECIAL PRIVIND MINORII

Serviciile AVITECH nu sunt menite sa fie utilizate catre persoane sub 16 ani. Nu colectam cu buna stiinta informatii personale de la persoane cu varsta sub 16 ani. Daca observati ca un minor cu varsta sub 16 ani ne-a furnizat date personale fara consimtamantul adecvat, va rugam sa ne contactati la adresa dpo@avitech.ro si vom lua masuri pentru a elimina aceste informatii si pentru a inchide contul, dupa caz.

Operatorul de date cu caracter personal

Operatorul datelor dumneavoastra personale este AVITECH, societate cu sediul in Romania.

AVITECH este supusa legilor din Romania privind protectia datelor cu caracter personal, inclusiv Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European si al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (“Regulamentul general privind protectia datelor”).

Regulamentul general privind protectia datelor care a intrat in vigoare la 25 mai 2018, stabileste regulile de baza pentru modul in care operatorii, cum ar fi AVITECH, pot colecta, utiliza si dezvalui datele personale. AVITECH se angajeaza sa respecte regulile Regulamentul general privind protectia datelor si legislatia interna (Legile privind protectia datelor).

Datele cu caracter personal prelucrate

AVITECH colecteaza date pentru a va oferi servicii si prelucreaza numai datele personale necesare pentru a va ajuta sa va creati un Cont de utilizator sau pentru a va oferi cele mai bune Servicii posibile.
Furnizati o parte din aceste date atunci cand creati un Cont, cand utilizati serviciul UPPARK sau atunci cand contactati AVITECH pentru asistenta.

Datele cu caracter personal pe care le prelucram sunt:

  • • numarul de telefon mobil;
  • • numarul de inmatriculare a vehiculului;
  • • adresa de e-mail/contul dumneavoastra de facebook/contul dumneavoastra Google (in functie de modalitatea in care alegeti sa creati contul);
  • • date privind facturarea (cum ar fi cardurile bancare si datele de expirare);
  • • numele si prenumele;
  • • datele tranzactiei;
  • • locul in care va aflati;
  • • date necesare serviciului de asistenta pentru clienti.

Colectam anumite date indirect atunci cand interactionati cu serviciile UPPARK, utilizand tehnologii cum ar fi cookie-urile, mesajele de eroare sau datele de utilizare din software-ul AVITECH care interactioneaza cu dispozitivul dumneavoastra si diverse programe, inclusiv:

  • •adresa IP si informatii despre dispozitivul pe care il utilizati pentru a accesa serviciile;
  • •Media Access Control (adresa MAC);
  • •numele si versiunea sistemului de operare;
  • •producatorul dispozitivului si modelul;
  • •limba;
  • •tipul si versiunea browserului de tip Internet;
  • •numele si versiunea aplicatiei pe care o utilizati.

Consultati Politica privind cookie-urile pentru mai multe informatii.

De asemenea, uneori, obtinem date de la terti. De exemplu, atunci cand va inregistrati un card bancar in aplicatie pentru a utiliza serviciile UPPARK, vom utiliza serviciile de autorizare a cardului.

Scopul prelucrarii datelor cu caracter personal

Prelucram datele pe care solicitam sa le furnizati pentru a va putea oferi serviciile AVITECH si pentru a putea comunica cu dumneavoastra.

Relatia contractuala

Atunci cand procesam datele personale pentru ca dumneavoastra sa beneficiati de serviciile AVITECH, ne bazam pe relatia contractuala cu dumneavoastra.

Consimtamantul

Atunci cand prelucram datele cu caracter personal pentru a comunica cu dumneavoastra (inclusiv pentru a va anunta promotiile AVITECH, detalii despre evenimentele care au loc in localitatile in care beneficiati de plata serviciilor de parcare si mesaje de securitate), ne bazam pe consimtamantul dumneavoastra de a procesa datele personale ale dumneavoastra si ne angajam sa obtinem acest consimtamant intr-un mod legitim.

Veti fi intrebat in mod direct daca doriti sa va inscrieti la fiecare dintre aceste comunicari si puteti alege sa primiti unele, toate sau nici una dintre aceste comunicari.

Veti avea intotdeauna dreptul de a va retrage consimtamantul de la orice astfel de procesare, sub rezerva anumitor exceptii (de exemplu, datele personale sunt necesare pentru a furniza serviciul si retragerea consimtamantului dumneavoastra va impiedica indeplinirea unei obligatii legale sau contractuale.

Retineti ca decizia dumneavoastra de a va retrage consimtamantul pentru anumite utilizari ale datelor cu caracter personal poate limita capacitatea AVITECH de a furniza un anumit serviciu.

Prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal

AVITECH prelucreaza datele dumneavoastra cu caracter personal doar atunci cand este necesar pentru a indeplini scopurile identificate in acesta politica.

Unele prelucrari asociate cu oferirea serviciilor companiei AVITECH Co. S.R.L. includ:

  • crearea contului;
  • operarea serviciului;
  • trimiterea notificarilor privind sfarsitul sesiunii de parcare;
  • facilitarea, procesarea si pastrarea unei inregistrari in contul dumneavoastra a tranzactiilor;
  • colectarea sau incercarea de a colecta orice suma neplatita datorata de dumneavoastra;
  • trimiterea facturilor pentru tranzactiile dumneavoastra;
  • facilitarea comunicarii intre dumneavoastra si AVITECH;
  • asistenta pentru clienti;
  • investigarea si rezolvarea intreruperilor, defectiunilor sau problemelor pe care le puteti avea cu aplicatia sau serviciile companiei AVITECH;
  • asigurarea securitatii aplicatiilor si serviciilor, prevenirea fraudei si punerea in aplicare a politicilor AVITECH;
  • respectarea legii aplicabile;
  • in cazul intreruperii contului, vom fi nevoiti sa pastram o parte din datele personale, in conformitate cu legislatia aplicabila;
  • furnizarea rapoartelor necesare partenerilor AVITECH financiari sau furnizorilor de servicii;

Numai cu acordul dumnevoastra:

  • Va trimitem actualizari, anunturi si informatii suplimentare referitoare la serviciile AVITECH;
  • realizarea de sondaje, concursuri, chestionare, reduceri sau programe de recompense, tombole sau promotii;
  • Va trimitem materiale de marketing, materiale publicitare si alte tipuri de continut si va oferim informatii si anunturi despre oferte, reduceri si alte servicii relevante pentru dumneavoastra sau despre care credem ca ati putea fi interesanti;
  • Va trimitem actualizari, anunturi si informatii suplimentare referitoare la alte produse si servicii AVITECH sau la cele ale afiliatilor sai sau ale unor terti;
  • Realizam sondaje, concursuri, chestionare, reduceri, recompense sau promotii in numele partenerilor AVITECH sau al unor terte parti.

Partajarea datele dumneavoastracu caracter personal

Nu vom folosi sau dezvalui niciodata datele dumneavoastra personale pentru alte scopuri, decat daca avem o baza legala pentru a face acest lucru.

Nu vor fi distribuite datele personale cu parteneri terti fara permisiunea dumneavoastra, cu exceptia cazului in care se prevede altfel in acest document.

AVITECH este obligat sa impartaseasca unele dintre datele dumneavoastra personale cu terte parti pentru a va oferi serviciile:

  • transmiterea informatiilor despre vehicul la operatorii de parcare si la agentiile de parcare pentru a confirma sesiunile de parcare;
  • transmiterea datelor dumneavoastra catre procesatorul de plati (NETOPIA S.R.L.);
  • transmiterea unor informatii furnizorilor de servicii terte care ne ajuta sa operam serviciile AVITECH, incluzand dar fara a se limita la: gazduirea site-ului web, depozitarea datelor, analiza datelor, logarea evenimentelor, serviciul clienti, livrarea e-mailurilor, mesagerie, colectare, marketing, furnizori care se ocupa cu analizarea datelor, specialisti, avocati, contabili si alti furnizori de servicii profesionale, carora le vom impune insa prin contract pastrarea confidentialitatii cu privire la datele dumneavoastra personale;
  • transmiterea unor informatii politiei, fortelor de securitate, autoritatilor competente sau altor parti terte cu care avem obligatia legala sa cooperam in legatura cu investigatiile de frauda sau alta activitate ilegala sau potentiala activitate ilegala sau de a efectua investigatii privind incalcari ale Termenilor si conditiilor AVITECH;
  • transmiterea unor informatii auditorilor in legatura cu auditurile independente ale situatiilor si operatiunilor financiare ale AVITECH. Cu toate acestea, acesti auditori nu pot utiliza informatii de identificare personala in niciun alt scop;
  • partajarea datelor personale cu un potential cumparator al AVITECH (sau majoritatea activelor sale) sau o fuziune, reorganizare sau achizitie interna;
  • transmiterea informatiilor catre afiliatii nostri. Orice date personale pe care le furnizam afiliatilor sai vor fi tratate de acele afiliati in conformitate cu aceasta politica si suntem responsabili pentru gestionarea datelor personale utilizate in comun;
  • Putem divulga date statistice agregate in scopuri statistice sau relatii publice. De exemplu, putem dezvalui ca un anumit procent din utilizatorii UPPARK platesc prin SMS. Aceste informatii nu sunt legate de informatiile personale.

Transferul datelor dumneavoastra cu caracter personal

Putem transfera datele dumneavoastra personale furnizorilor terti pentru a va oferi o parte din serviciile AVITECH. Unii dintre acesti furnizori pot avea sediul in tari din afara Uniunii Europene. Luam masuri pentru a ne asigura ca orice furnizor de servicii terte asigura o protectie adecvata a datelor dumneavoastra personale prin incheierea de acorduri cu acestia, care contin clauze de protectie a datelor care respecta legile privind protectia datelor cu caracter personal.

Datele dumneavoastra personale pot fi accesibile autoritatilor si pot fi supuse divulgarii in conformitate cu legislatia in vigoare.

Pastrarea in siguranta a datelor dumneavoastra cu caracter personal

Desi transmisia de date prin Internet nu poate fi garantata ca fiind 100% sigura, ne angajam sa protejam datele dumneavoastra personale si am luat masuri tehnice si organizatorice de protectie adecvata pentru a va proteja datele personale impotriva accesului neautorizat, colectarii, divulgarii, copierii, modificarii sau eliminarii, sau impotriva altor riscuri similare.

AVITECH se obliga sa urmeze urmatoarele masuri de securitate pentru a va asigura ca datele dumneavoastra personale sunt protejate corespunzator:

  • toate datele personale sunt stocate electronic pe o baza de date criptata si protejata de un firewall;
  • serviciul UPPARK este gazduit intr-un mediu securizat care utilizeaza un firewall si alte tehnologii avansate pentru a preveni interferentele sau accesul din exterior;
  • accesul personalului la baza de date in care sunt stocate datele personale este limitat la cei care au nevoie de acces. Serverele in care este gazduit serviciul UPPARK sunt supravegheate si beneficiaza de paza fizica 24 de ore din 24.

Durata pastrarii datelor dumneavoastra cu caracter personal

AVITECH va pastra datele dumneavoastra in conformitate cu legile privind protectia datelor.

Daca va creati un cont sau daca utilizati serviciile UPPARK, vom pastra datele personale (inclusiv informatiile referitoare la fiecare sesiune de parcare si pentru fiecare dintre tranzactiile dumneavoastra) numai atata timp cat este in mod rezonabil necesar pentru a indeplini scopurile identificate pentru care datele au fost colectat sau cat timp este necesar pentru scopuri legale.

Daca va creati un cont, vom pastra datele dumneavoastra personale atata timp cat aveti contul respectiv. Daca alegeti sa va inchideti contul, va vom marca Contul in baza de date a AVITECH ca fiind Inchis, dar va trebui sa pastram o anumita cantitate de informatii in baza de date a AVITECH atat timp cat este necesar pentru a ne conforma obligatiilor legale sau pana la implinirea termenului de prescriptie a obligatiilor bugetare avel AVITECH, oricare dintre acestea este mai scurta.

Drepturile dumneavoastra privind protectia datelor cu caracter personal

Aveti dreptul sa solicitati acces la datele dumneavoastra personale si sa stiti cum utilizeaza AVITECH datele dumneavoastra personale.

Va asiguram si va respectam drepturile stabilite prin legislatia in vigoare, respectiv.
•Dreptul la informare – puteti solicita informatii si detalii privind activitatile de prelucrare a datelor personale. Va stam la dispozitie la datele de contact indicate mai jos.

Va asiguram ca vom respecta dreptul dumneavoastra de a primi informatii clare, transparente, usor de inteles si accesibile cu privire la modul in care va prelucram datele, inclusiv detalii legate de drepturile pe care le detineti in acest sens si care sunt prezentate si in acest document.

•Dreptul la rectificare – in cazul in care constatati ca datele dumneavoastra personale pe care le prelucram sunt incorecte, incomplete, inexacte, le puteti rectifica sau le puteti completa printr-o simpla solicitare de rectificare trimisa la adresa de email dpo@avitech.ro

•Dreptul la stergerea datelor (dreptul de a fi uitat) – puteti obtine stergerea datelor, in cazul in care prelucrarea acestora nu a fost legala sau in alte cazuri prevazute de lege,

Stergerea datelor poate avea loc in oricare dintre situatiile urmatoare:
a) nu mai avem nevoide de datele personale pentru indeplinirea vreunuia dintre scopurilor pentru care le-am prelucrat anterior;
b) va retrageti consimtamantul pe baza caruia v-am prelucrat anterior si nu exista un alt temei juridic pe care ne putem baza o prelucrare viitoare;
c) va opuneti prelucrarii datelor atunci cand prelucram datele in scop de marketing direct (inclusiv, profilarea in scop de marketing direct);
d) va opuneti prelucrarii datelor bazat pe interesul legitim al AVITECH si nu putem sa demonstram ca avem motive legitime care justifica prelucrarea si care prevaleaza asupra intereselor, drepturilor si libertatilor dumneavoastra;
e) datele personale sunt prelucrate contrar legii;
f) datele personale trebuie sterse pentru a ne conforma obligatiilor legale ale AVITECH.

Va vom putea respinge solicitarea de stergere a datelor daca:
(a) trebuie sa ne conformam unor obligatii legale de a pastra datele;
(b) daca datele ne sunt necesare pentru constatarea, exercitarea sau apararea drepturilor AVITECH in justitie.

Exista si alte circumstante in care nu suntem obligati sa respectam solicitarea dumneavoastra de stergere a datelor, desi acestea doua sunt cele mai probabile circumstante in care v-am putea refuza aceasta solicitare.

Sa aveti in vedere ca, inaintea exercitarii acestui drept, sa va descarcati din contul dumneavoastra din aplicatie si sa va salvati toate documentele aferente tuturor tranzactiilor efectuate prin intermediul subscrisei.

In cazul in care nu efectuati acest demers inainte de a va exercita dreptul de stergere, veti pierde toate aceste documente iar subscrisa va fi in imposibilitate de a vi le pune la dispozitie, dupa caz, deoarece procesul de stergere a datelor, respectiv a contului UPPARK, cu toate datele si documentele aferente acestuia, este un proces ireversibil.

Dreptul la restrictionarea prelucrarii – puteti solicita restrictionarea prelucrarii in cazurile in care:
a) contestati exactitatea datelor pe o perioada care ne permite verificarea corectitudinii datelor;
b) prelucrarea este nelegala, dar va opuneti stergerii datelor cu caracter personal, solicitand in schimb restrictionarea;
c) in cazul in care AVITECH nu mai are nevoie de datele cu caracter personal in scopul prelucrarii, dar dumneavoastra ni le solicitati pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta sau in fata organelor de arbitraj;
d) in cazul in care v-ati opus prelucrarii, pentru intervalul de timp in care se verifica daca drepturile AVITECH legitime prevaleaza asupra drepturilor dumneavoastra.

•Dreptul de opozitie – va puteti opune in special, prelucrarilor de date care se intemeiaza pe interesul legitim al AVITECH.

•Dreptul la portabilitatea datelor – puteti primi, in anumite conditii, datele personale pe care ni le-ati furnizat, intr-un format care poate fi citit automat sau puteti solicita ca respectivele date sa fie transmise altui operator

•Dreptul de a depune plangere – puteti depune plangere fata de modalitatea de prelucrare a datelor personale la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP).
Date de contact si informatii legate de ANSPDCP gasiti pe site-ul http://www.dataprotection.ro/.

• Dreptul de retragere a consimtamantului – in cazurile in care prelucrarea se intemeiaza pe consimtamantul dumneavoastra, vi-l puteti retrage oricand.
Retragerea consimtamantului va avea efecte doar pentru viitor, prelucrarea efectuata anterior retragerii ramanand in continuare valabila.

•Dreptul de a nu fi supus unor decizii automate sau profilare suplimentare aferente deciziilor automate: puteti cere si obtine interventia umana cu privire la respectiva prelucrare sau va puteti exprima propriul punct de vedere cu privire la acest tip de prelucrare

Legea aplicabila

Aceasta Politica de confidentialitate si orice disputa de orice fel care ar putea aparea intre dumneavoastra si AVITECH Co. S.R.L. sau afiliatii sai, precum si oricare dintre succesorii lor sunt guvernate de legislatia din Romania si de Regulamentul general privind protectia datelor. Litigiile vor fi deferite spre solutionare instantelor competente de la sediul AVITECH Co. S.R.L.

Modificari ale acestei politici

Putem modifica, inlocui sau revizui aceasta Politica de confidentialitate in orice moment prin postarea acestora pe site-ul AVITECH. Toate modificarile, actualizarile, inlocuirile, versiunile sau revizuirile intra in vigoare imediat dupa publicarea pe site-ul AVTECH. Daca nu sunteti de acord cu aceste modificari, aveti posibilitatea de a renunta la serviciile AVITECH.

Alte intrebari

Daca in orice moment doriti sa ne contactati cu opiniile dumneavoastra privind politica de confidentialitate a AVITECH sau cu orice intrebare referitoare la datele dumneavoastra personale, puteti sa o faceti prin e-mail la dpo@avitech.ro sau la numarul de telefon +4021.200.64.64 in zilele lucratoare – de luni pana vineri, in intervalul orara 09:00-18:00.

Contacte

Informatii de contact pentru responsabilul cu protectia datelor cu caracter personal al AVITECH:
dpo@avitech.ro sau la numarul de telefon +4021.200.64.64 in zilele lucratoare – de luni pana vineri, in intervalul orara 09:00-18:00.

La dispozitia ta

Ai nevoie de ajutor? Semnaleaza-ne problema sau sugereaza o imbunatatire. Iti vom raspunde in cel mai scurt timp.

 
 
 
 

Română
English Română